move on





MOVE ON lah.
itu apa yang semua orang cakap.

apa yang deorang tak faham, move on bukan senang.

macamana jantung rasa nak pecah
first time beranikan dirikan diri cakap "hi" dekat crush,
macam tu lah jantung terasa nak pecah tahan sebak
nak cakap "bye" dekat orang yang kita sayang.


macamana tummy rasa macam ada butterflies
everytime dengar dia cakap "i love you"
macam tu lah every piece of butterflies tu mati se-ekor se-ekor
waktu dia kata "i hate you"

macamana jiwa rasa dilambung ke langit
waktu kenalkan dekat semua orang "ni ah boyfriend aku"
macam tu lah jiwa dilepas ke bumi
waktu nak point out "itu ah ex aku"



KAU TAK FAHAM.

apa rasa dia bila dua orang yang still care bout each other
masing masing bawa haluan sendiri.
cari manusia lain untuk dicintai
dan apa rasa dia bila, kita post dekat twitter 
pasal life "bahagia" baru kita tanpa dia.
semata-mata untuk dia baca. dan rasa sakit.
dan apa rasa dia, bila dia pun balas benda yang sama.

dan apa rasa dia bila, drama sebabak 
yang tujuan dia hanya umtuk sakit kan hati satu sama lain,
turns out orang lain pun tahu jugak. and poof! jadi buah mulut orang.

paling perit deorang kata "eleh, dah agak dah. putus punya deorang ni!"

one word. malu



Move On

stop it, it's not easy to move on.

bila kita rasa kita dah pun move on, mesti punya...
ada something tiba-tiba pops out of nowhere
and jadikan petunjuk.

banyak sangat kali, aku jalan jalan terfikir pasal dia
suddenly ada budak pakai baju batman lalu
betul betul depan aku.
one word yang aku fikir

takdir. 

silly me. 




Love

0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...