strangers with memories



have you ever met a stranger. yang tanpa sedar dah jadi sebahagian dari hidup kau sekarang? well, aku pernah.


Blog de iwishinevermetyou - Page 6 - Dépotoir à sentiments. - Skyrock.com
 a stranger.

 kita mungkin tak pernah jumpa dia. atau
kita mungkin kenal dia. tapi tak pernah bercakap. atau
kita mungkin tahu dia siapa. tapi tak kenal siapa dia.


anyway, that is the definition of a stranger,
in a sweet point of view






"kita tak pernah kenal dia. kita tak pernah jangka nak bertemu dengan dia. dan entah macamana, kita mula bercakap dengan dia. kita mula rapat dengan dia. dan sikit demi sikit kita mula belajar siapa dia sebenarnya."







kau mula perasan..









how adorable he is bila dia beranikan diri nak say "hi"
(36) jacksgap imagine | Tumblr








 macamana dia gigit bibir bawah bila dia nervous. 
jif | via Tumblr








macamana dia kelip mata banyak banyak kali sambil buat muka comel
bila dia nak something tapi tak dapat.





macamana dia besarkan mata dia bila dia marah
 I'm Not Dead and I'm Not for Sale








macamana dia mula senyum lama lama bertukar jadi gelak everytime dia blushing
cute | Tumblr









 macamana dia senyum separuh everytime dia curi-curi pandang kita
 seize-the-silence | via Tumblr









 macamana dia benci everyone in the earth yang cuba rapat dengan kau.
simply sebab dia jealous
Loving The Teenage Dream | via Tumblr









kau akan tahu semua benda tentang dia.  EVERYTHING.


dan benda tu akan buat kau fall in love with that "stranger"



and eventually, dia bukan stranger anymore.
dia someone yang kau benarkan masuk dalam hati.
tanpa sedar, they mean the world to you.


it's a cycle.

 I Just Love You =)




things will be great for a while. butterflies will be all around.
berjalan macam atas awan.
tapi bumi sentiasa berpusing. roda sentiasa berputar.

-



-



-



sekejap atau lama. in the end semuanya akan musnah





love the way you lie.*
Everything feels like it’s going to hell.


bergaduh tanpa sebab. bertekak sampai pukul 4 pagi sedangkan kau sebenarnya dah tak ingat punca kau bergaduh.  lama-lama kau dan dia akan mula jauh. as time goes by, kau dan dia dah tak bercakap sangat. kau dan dia stop baca hati satu sama lain. apa yang keluar dari mulut, itu apa kau percaya. sampai satu tahap, kau dah tak kenal siapa sebenarnya dia.


♡ diamonds-insta ♡ | via Tumblr


then, kau break up. and you never say a word to each other again. 
macam kau dan dia tak pernah jumpa



the funny thing is.

we did met. we're not a strangers anymore.

now, look at you.
kau dah tak boleh nak bertentang mata everytime terserempak
beza kau dan dia yang sekarang,
dan kau dengan dia waktu tak pernah berjumpa dulu is

"kau dan dia strangers with memories"
<3


you still have feelings for him.
even feelings tu dah tak effect you as much anymore
tapi, perasaan tu akan always ada.


kau akan terserempak dengan dia, tapi masing masing pandang tepi.
kau akan stalk dia, which shows that you still care
kau akan perasan nama dia dalam conversation orang lain
kau akan perasan every little things yang sama macam dia

perfume apa dia pernah pakai.

dan one day akan ada ayat macamni keluar dari mulut kau:

"eh, sama macam dia lah!"

"eh, dulu pun dia pernah buat macamni"

"lah, dia still tak ubah tabiat tu ke"



 Feelings that remind you of what you guys used to be. Now you’re just a stranger to each other again. One that you happen to care about now.


 Lost him | via Tumblr

 oh, aku lupa. on thing about stranger,
one day, dia akan jadi stanger again.

0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...