i'm not everyone.



http://data.whicdn.com/images/73124996/large.jpg 
 almost semua kawan-kawan perempuan yang aku kenal,

yang pernah jatuh cinta dan terluka.

yang pernah janji sehidup semati. tapi ditinggalkan

aku jadi saksi deorang cakap benda yang sama:

"akan akan cuba lupakan dia. aku nak lupa semua kenangan!"







tapi aku tak..






love on Tumblr 
  entahlah, aku tak rasa nak lupakan izzat, my first love. aku rasa aku akan ingat dia, walaupun aku dah tak cintakan dia satu hari nanti. tapi aku akan tetap ingat dia. walaupun 26 years from now, bila aku terserempak dengan dia dekat pagar sekolah tadika, sending our kids to kindergarden. aku still boleh senyum dekat dia. and i'm sure time tu mesti sikit banyak hati aku akan terdetik "dulu dia lah cinta pertama aku tu. peh, jodoh tak sampai" hahahaha

-


-


-

bayangkan.

-


-


-

Let's just forget the world.  | via Tumblr

 if satu hari nanti aku dah kahwin. and have a super awesome husband. sambil minum hot chocolate tengah-tengah star gazing tu kan, aku nak tukar-tukar cerita dengan husband aku. i wanna tell him macamana cinta pertama aku mula berputik, berbunga, tengah-tengah mekar, kena simbah asid terus layu. and after that, aku akan dengar macamana cinta pertama husband aku starts and end. we're not gonna have a war after that. sebab aku tahu, from now on, dia jodoh aku. so why not dia tahu siapa frogs yang aku jumpa sebelum bertemu dengan prince charming. which is him. and why not aku tahu kisah perempuan-perempuan yang karut-karut pernah dia sayang sebelum jumpa aku, his soulmate. so that we'll appriciate each other more








(1) Tumblr



gosh, that would be fucking awesome.






 -




-





Anime Gif ✿ Smile | via Tumblr
  and if one day nanti, i got kids of my own. i'll be the coolest mum ever. aku akan cerita dekat deorang how my first love starts and end, and how my last love became their father.so that they know, semua bullshit bullshit yang "cinta" bagi, everything somehow will be okay. it's no use of "tak percaya cinta" after a hurtfull breakup. cause eventually, we will fall in love again. and again. and again. sampai one day, there will be no again. you can actually say "Alhamdulillah. dah jumpa pun dia ni. letih gila main aci teka" to your one and true love. 






or something sweeter. lol






Cuticle Tantei Inaba
atau mungkin, aku akan cuba jadikan husband aku kawan baik dengan my first love. and i'll be his wife bestfriend. family dinner once a while. with me, my husband and my kids. and izzat, dengan isteri dia and his kids. it's fun right?












-






-




well, my point is. 

aku tak akan lupakan my first love. like everyone has. simply cause it is too hurtfull. those bullshit promises bout "forever and always". walau mungkin ditakdirkan kita dah tak akan jumpa lagi one day. maybe i'll move to France. and he'll be moving to UK. or simply ditakdirkan untuk tak berjumpa dah, walaupun dua-dua menetap dekat bumi melayu ni ha.







 aku dah kata. daya imaginasi aku tinggi






end.





0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...