that damn something.



kau pernah rasa?




-


-


-

those random funny moments with your bestfriends.
and you laugh the hell out of your stomach.
menyambung-nyambung gelak kau dengan kawan-kawan baik kau.
 for things yang tak kelakar pun sebenarnya.


anime | Tumblr
tapi kau still gelak,
sampai rahang kau lenguh.
sampai perut kau senak.
sampai mata kau berair.
sampai gelak kau dah tak berbunyi
sampai kau kena tarik nafas sebab nak sambung gelak lagi.

you're happy.
so you simply laugh at everything.




-



-







but suddenly






-






-
mon amour | via Tumblr



kau nampak something atau someone 

yang buat senyuman kau mati tiba-tiba. 
yang buat mata kau yang sepet sebab tengah gelak, 
jadi layu tunggu masa air mata nak jatuh. 




tak sampai 20 saat.
gelak kau yang macam nak terhenti jantung kau berdenyut tadi
tiba-tiba bunyi macamni...

"hehh, haaa, hahaaaaa, *tarik nafas dalam dalam*"


-






-


i hate that feeling.




5 saat lepas, kau boleh gelak sampai berair mata
just dengan tengok kawan kau streka jari sendiri masa gosok tudung.
atau simply dengan dengar cara hodoh kawan baik kau gelak.


tapi 5 saat lepastu, betul-betul lepas mata kau 
TER-tengok something atau someone yang sentap tangkai jiwa kau.
senyuman kau terkubur.

 Tumblr

but you know what.
kau tak rasa sedih pun 10 saat pertama tu.


kau cuma akan rasa kosong.


kosong sangat otak, jiwa dengan hati kau.
sampai kau boleh dengar orang lain berbisik. 

sebab time tu, kau memang macam hilang sekejap jasad.



Crying girl... | via Tumblr

suck aint it?
tengah gelak dengar dari Venice ke Italy.

tiba-tiba
tang tang tu gambar ex kau dengan awek baru dia keluar dekat twitter.
takpun, tang tang tu ex bestfriend kau lalu depan mata.
takpun, tang tang tu crush kau in a relationship.


and lepas 10 saat tu, kau akan harap yang kalau boleh.

KAU TAKNAK TER-TENGOK BENDA TU.
Untitled
kau taknak. kau taknak. kau taknak!

but you can't. kau dah pun tengok. kau dah pun rasa kosong. 
and after a while, baru kau mula rasa sedih. air mata mengalir macam waterfall.


that damn something yang boleh rosakkan mood kau for the whole. fucking. day







i just hate that.

end.









p/s: update with meera syeera and aleen dekat dalam dorm asrama xx








0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...