ragu-ragu

Untitled | via Tumblr 
 
orang kata, hidup jangan tamak.
 
tapi kau, aku dan kita semua manusia biasa.
benda normal lah tu kalau..
 
 
 
 
kalau...
 
 
 
 
kalau...
 
 
kita ada 2 pilihan, kita still nak dua-dua.
 
dan even if kita ada 26 pilihan, kita still nak dua puluh enam, dua puluh enam tu.
 
 
 
jangan risau.
 
 
 
 
 
 
itu normal.
 
 
 
 
 
 
 
kita manusia.
 
 
 
 
 
tapi itu lah. orang tua-tua selalunya betul.
 
 
 
kalau kita tak belajar untuk pilih antara 2, kita akan hilang dua dua.
 
 
fact proven. 
 
 
  The most definitely incredible! (: 
 
 
 
 aku pernah hilang dua-dua. sebab aku tak sanggup untuk pilih antara dua.
 
 
you see...
 
the fact that kau akan hilang salah seorang, 
kalau one day kau berani nak buat pilihan.
 itu mesti.


(1) Tumblr


imagine this..




bila ada dua orang lelaki yang nak kau. dan kau nak dua-dua.
Boy Z ni gentleman serupa prince charming.
Boy M ni bad boy tapi ayat dia manis bagai gula.







siapa yang tak cair. siapa yang tak ter-agak agak.





you don't wanna loose either one. so you keep both.
kau nak play safe. so kau tak nak buat pilihan. 
 

 but eventually. salah seorang tu akan give up.

either Boy Z atau Boy M

pelan pelan dia back off.





and of course, yang other guy tu stay.




but the minute salah seorang tu back off,
kau rasa kehilangan sangat-sangat.
so kau start bandingkan yang dah pergi tu dengan that one yang stay.

soon or later, you
will loose him. both of them


life. it happened.

Tumblr

--------------------------------------------------------------------------------------------
 
orang kata..
 
 
kalau kita ada 2 pilihan. 
 
 
 
try lambung syiling.
 
 
 bukan sebab kau akan tahu jawapan dia by luck.

tapi..

saat syiling tu berputar dekat udara,
for split seconds...

hati kau akan mengharap salah seorang antara dua tu yang menang.

and thus, 



you got your choice!



 
 
 
love | via Tumblr
  
 
 
 
 

0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...