bukan semua lelaki sama













"SEMUA LELAKI SAMA JE!




mengaku lah, kalau dah nama perempuan. kau mesti pernah ungkap ayat ni at least once after
a bad break up.




well, here's the deal.




"dunia ni luas. dan kau, kau tak pernah jumpa setiap lelaki dalam dunia ni"



so tak. bukan semua lelaki sama. 





ada lelaki dekat luar sana, yang ambil berat tentang kau. yang sangat sangat cintakan kau. tapi kau, kau tolak dia masuk dalam friendzone. kau cuma anggap dia sebagai kawan, salah seorang schoolmate or just another stranger passing by.






kau masih kerjar lelaki yang kau cinta lebih dari cinta dia pada kau.




dan bila lelaki tak guna tu terbalikkan dunia kau, hancurkan hati kau, lukakan jiwa kau. kau akan salah "cinta" dan mula percaya yang semua lelaki dalam dunia ni sama tak guna macam dia.


♥♥









sebenarnya tak.







"cinta tak pergi. manusia yang pergi"






and so what kalau sorang lelaki tak guna luka kan hati kau?

i PROMISE YOU, tak semua lelaki dalam dunia ni akan hancurkan hati kau.

tak semua lelaki dalam dunia ni akan buat kau berhenti percaya pada cinta.









buka mata kau luas-luas!

Children, gif - k2630.gif - Minus

kau terlalu kejarkan "bad boys" daripada "budak straight A's"






kau kejar kan budak bola, muka handsome yang layan semua perempuan macam sampah
sebab ingat perangai macam tu cool. 




dan ignore budak straight A's yang layan perempuan dengan hormat.
dan beri alasan "dia terlalu baik untuk aku" untuk tak terima dia.





in the end, bila kena game. bila tahu lelaki yang kau kejar tu tak ikhlas, kau balik juga pada lelaki yang masih layan kau dengan baik even lepas kena tolak dengan kau.











(29) Tumblr

kau memang ingat dalam dunia nyata ni, kau boleh jatuh cinta macam dalam novel?

love at the first sight, atau that guy baling kelopak bunga rose untuk setiap langkah girlfirend dia pijak?











well.








that's not reality.








walaupun kau dah jumpa lelaki yang baik.











lelaki tu tak boleh fikir tentang kau 24/7, dia tak boleh always buka kan pintu untuk kau, pegang kan handbag eveytime shopping, text goodmorning goodnight every fucking day. Lelaki tu tak akan perfect. dan kalau kau expect lelaki tu untuk jadi perfect, then engkau yang tak sedia untuk bercinta. 













so sebelum kau cakap "semua lelaki sama!" ingat..













Why wont you marry meee? | Tumblr

akan ada ramai lelaki tak guna yang kau akan bagi peluang untuk luka kan hati kau pada masa akan datang. tapi satu hari nanti, kau akan jumpa lelaki yang buat kau rasa berbaloi jumpa lelaki-lelaki tak guna sebelum dia. yang akan hilang kan memori buruk kisah kau dengan cinta-cinta yang salah.





kau akan jumpa lelaki yang hormat kau, layan kau sebaiknya, sama degil dengan kau, dan sayang kau sama rata dengan sayang kau dekat dia. atau mungkin lebih. lelaki tu, mungkin tak akan tabur kelopak bunga rose untukm setiap langkah kau pijak. tapi dia akan pegang cinta kau and he'll be by your side through the hardest times.










but most of all,










satu hari nanti,











kau akan jumpa lelaki yang buat kau terlintas













"oh. tak semua lelaki sama rupanya"






Amazing scene ever!








end.

















0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...