pernah?













pernah tak kau sayang sangat dekat seseorang.










Strong Feelings



sampai.





apa dia buat,



apa dia cakap,



apa dia fikir,



apa dia dengar,



apa dia percaya,



apa dia suka,



apa dia benci,






semua kau nak tahu.












-









-














pernah tak kau sayang sangat dekat seseorang sampai

lies your not sorry | via Tumblr


sampai kau sanggup maafkan apa juga salah dia



kecil, besar, kau sanggup lupakan.



sampai kau sanggup minta maaf dekat dia untuk salah dia dekat kau,



just sebab dia taknak turunkan ego waktu bergaduh.



dan kau, kau maafkan



just sebab kau taknak hilang dia.



simply sebab, nak ucapkan maaf itu lebih mudah


daripada tinggalkan dia.


daripada lupakan dia.


dan daripada ditinggalkan oleh dia.






-









-









-








pernah tak kau sayang sangat dekat seseorang sampai

(3) Tumblr


dia kau letak paling atas



salah buruk dia,



yang orang lain berkali-kali pesan dekat kau




apa yang kiri kanan kau bisik,




apa atas bawah kau tunjuk,




kau dengar,




kau tengok,




tapi kau buat tak peduli.




kau peduli apa dengan semua tu,




sebab untuk buang dia, mustahil.



sebab untuk lupakan dia, mustahil.




-









-








-








pernah tak kau sayang sangat dekat seseorang sampai

quotes | Tumblr



kau bukan saja tak boleh benci dia bila dia tinggalkan kau untuk orang lain,



atau bila dia tinggalkan kau dengan cara yang paling bodoh,




paling tak matang dan paling kejam sekalipun.



kau masih tak boleh benci dia.




malah kau doakan sekali kebahagiaan dia.






kau tahu hati kau yang luka,




kau tahu hati kau yang sakit,




tapi untuk buang dia, tak mungkin.




tapi untuk lupakan dia, tak mungkin.






Misplaced





pernah tak kau sayang seseorang sampai macamni?




pernah tak?




pernah tak?







-----------------------------------------------------------------------------------------------




kalau kau pernah, mungkin kau boleh kuatkan hati kau.




tapi kalau kau sedang,



aku cuma nak pesan satu benda.



love.


one day bila dia tinggalkan kau,




dan bila manusia-manusia dekat sekeliling kau kata:



"KAN AKU DAH CAKAP"



kau tak ada hak nak marah.



sebab deorang memang dah pesan.



dan sebab kau memang dah tahu akhir dia macamni.




padan muka. 





------------------------------------------------------------------------------------------------------

TAPI APA JADI BILA...


Untitled | via Tumblr



apa jadi bila kau dah tak sayang dia sangat sangat satu hari nanti?






one day, bila kau dah tak sayang dia sangat-sangat sekalipun, 
kau tak akan boleh benci dia. 
tak benci tak bermakna sayang.
cuma entah, kau tak boleh benci dia. 



one day, bila kau dah tak sayang dia sangat sangat lagi dah.



dia akan tiba-tiba lenyap.



maksud aku, 

entah bila...


somehow tak ada lagi tweet-tweet dia muncul

well, sebab kau dah stop stalk dia.



somehow tak ada lagi senyuman manis buat jantung degup degup.

well, sebab kau dah stop usha dia.



somehow, tak ada lagi dia.

well, sebab kau dah stop mencari.






walaupun dia ada depan mata. 















p/s: it's actually from a picture quote. but the moment i read the quotes, it really, truly, honestly buat aku stuck lepas baca. so yeah, i though to write it in my blog. cuma aku olah sikit maksuddia. 







0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...