'3' #CourageConfess (boys who cooks)






"sebenarnya i ada dekat dapur rumah you. sorry sayang, i call ibu you minta tolong ajarkan i cara masak Apple pie. it's your favourite remember? i dengan ibu you sekarang. turunlah, kita makan sama-sama ya?"



(a love story experinced by "Sabreena")





<3


well, here's the story.



------------------------------------------------------------------------------------







on their 3TH anniversary,






biasalah, bila dah bertahun bersama.
sikit banyak mesti hilang benda-benda yang dulu sweet.




sikit-sikit bergaduh.


pasal benda yang tak penting pun boleh dingin berhari-hari.





itu normal.




after all, hubungan deorang dah bertahan lebih 3 tahun!







it was a normal day like always.





sampailah tiba hari anniversary deorang,





that boy and that girl sepatutnya dah promise nak keluar pergi Sunway Pyramid.




skating




celebrate anniversary ke tiga tahun dekat sana.




satu benda tentang cerita deorang.







setiap tahun,


setiap kali aniversary.

deorang berdua akan main ice skating.









3 tahun yang lepas,








budak lelaki ni datang main ice skating dengan kawan kawan dia.





nak dijadikan cerita...


ditakdirkan dia ternampak budak perempuan ni.








jatuh cinta pandang pertama mungkin.




SkateDate | Flickr - Photo Sharing!



sebab, the moment dia ternampak budak perempuan ni main ice skating,



mata dia tak boleh lepas pandang

sampai dia terjatuh atas ice ring tu.

budak perempuan ni terus pergi dekat budak lelaki ni tolong angkat.

but then, budak lelaki ni tarik budak perempuan ni sama-sama jatuh.

budak perempuan ni dah membebel-bebel marah.

budak lelaki tu cuma senyum

alasan dia,



"sorry. you cantik sangat. hilang dunia sekeliling sekejap"






so thus, bermulalah kisah cinta mereka berdua.








macam tahun-tahun sebelumnya,

as always budak perempuan ni dah excited nak pergi.

Lauren Conrad




tapi entah macamana pagi tu,

budak perempuan tu rasa macam nak demam.





so she texted him.






"awak, sayang rasa macam tak sihat. sorry, kita keluar petang boleh? please. sayang betul-betul tak sihat, nak makan pun tak ada selera."








lepas text budak perempuan tu terus tertidur.



Anime Kida -Archives for January 2012 | Anime Kida - - Page 13



after an hour, dia terjaga.

bila check balik fone,




budak lelaki tu cuma reply.




"cancel terus lah. pergi tidur sekarang, bye"






mungkin dia cancel sebab dia risau dengan kesihatan budak perempuan ni.




tapi at that time,




somehow air mata budak perempuan ni terus mengalir.




entahlah.




mungkin sebab demam, sebab pening kepala. 





hati perempuan jadi extra sensitif. sikit.




Peli_Peli | via Tumblr


tapi betul lah juga, haritu anniversary deorang berdua.




sekali setahun.



sepatutnya at least budak lelaki ni boleh tunda hari lain.




ataupun atleast say something sweet before budak perempuan ni tidur.

supaya dia tak rasa serbasalah.






dan lagi, budak perempuan ni betul-betul nak pergi.




cuma dia minta rehat sekejap.




tapi budak lelaki ni cancel terus!




dengan badan yang lemah macamtu, semua perempuan boleh menangis.




she got tired from crying.


Untitled


lepastu terus tertidur.

dia tersedar balik dalam sejam macamtu.



*check phone*




budak lelaki tu misscall 13 kali.




he called




and called






tapi budak perempuan ni biarkan.




masuk misscall ke 19, baru dia angkat.





tapi budak perempuan ni cuma senyap tak cakap apa-apa.

and yes. guys, bila perempuan senyap, itu tandanya dia sedih.

dan bila perempuan sedih, itu jauh lebih teruk dari bila dia marah.

atleast dia marah sebab dia sayang.










perkataan pertama yang budak lelaki tu ucap buat air mata dia terus jatuh.




he said.. 



"sayaaaang... merajuk ya?"





tapi kalau dah nama perempuan.

keras kepala tu tetap ada.





dia diam 





dan diam





dan diam





tiba-tiba budak lelaki tu ketawa.











he said...

Austin.


"sebenarnya i ada dekat dapur rumah you. sorry sayang, i call ibu you minta tolong ajarkan i cara masak Apple pie. it's your favourite remember? i dengan ibu you sekarang. turunlah, kita makan sama-sama ya?"





menggigil badan dengar apa budak lelaki tu cakap




dia cuma mampu ucap..







"you tipu..."












"turunlah kalau you tak percaya"













berlari budak perempuan tu turun tangga.


We're All Mad Here





waktu perempuan ni jejak anak tangga terakhir..




there he was..










budak lelaki tu tengah berdiri dekat dapur dengan ibu dia.



подростки любят





"sayang, apa tunggu lagi tu. makan jom. penat i masak"





her mom was smiling






before ibu dia naik tangga, she hugged her and said





"bukan senang lelaki nak masuk dapur sebab perempuan"





budak lelaki tu dengan pakai apron,



dengan muka penuh tepung...



perlahan-lahan berdiri depan perempuan tu


Vanessa. | via Tumblr


dia tarik tangan budak perempuan tu, duduk dekat meja makan.













"ini kali pertama i masuk dapur. ini kali pertama i pegang kuali. maybe Apple pie ni rasa tak sama macam ibu buat. tapi sayang, i've tried my best. makan dengan hati, jangan dengan mulut. comfirm sedap"





Tommo



"sayang tak tahu nak cakap apa...."




"you don't need to say anything. but please smile for me"













after finished the apple pie,






















that boy teman budak perempuan tu tengok Titanic sampai dia tertidur.
dia selimutkan perempuan tu after tinggalkan plastic ubat dengan hot chocolate.

Laugh  | via Tumblr




"happy second anniversary sayang. it's been 3 years"



"i will remember this day for the rest of my life"














THE END.





------------------------------------------------------------------------------------------




seri amelia's words.



i have heard your story. 
 
thankyou sebab share dengan aku cerita cinta kau. 
 
by far, kisah kau yang paling comel.





bukan senang nak kekalkan cinta bertahan sampai 3 tahun.




susah.




tak kisah betapa sayang pun kau dengan dia,



memang susah nak pertahankan hubungan lama macamtu.




tahniah, kau berjaya.




Tumblr





oh and....




aku tahu apa rasa dia bila...



kita turun bawah tengok-tengok boyfriend kita ada dekat dapur.




but seriously, your boyfriend masak dengan your mom dekat dapur kau!



bayangkan..



lelaki yang kau sayang.




ada dekat dapur rumah kau.

dia pakai apron, 



pegang sudip,


masak makanan kegemaran kau!



oh my god, that was like... the sweetest thing ever!



Awwwww Justin Bieber Cooking with Niall <33 | Justin Bieber



please, marry him.










Untitled



your mom was right.




bukan senang lelaki nak masuk dapur untuk perempuan.






cara dia jatuh cinta dengan kau, memang sangat uniq



aku harap korang akan pergi ice skating every year macam selalu.




one thing about couple lama-lama



kita dengan dia akan ada something yang dipanggil 



THOSE LITTLE TRADITION OF YOURS



setiap couple lain-lain tradision.



ada yang setiap malam kena call sebelum tidur


ada yang setiap hari balik sekolah sama-sama



ada yang setiap minggu pergi tengok wayang sama-sama



ada yang setiap bulan pergi stadium bola sama-sama




ada yang setiap tahun pergi panjat gunung sama-sama




benda yang korang dah terbiasa buat sepanjang couple.







ice skating


as for yours...
you guys akan pergi main ice skating every anniversary right?



so i hope korang kekalkan tradisi tu.



that is your own little tradition






aku dah pernah rasa dua-dua pengalaman kau.




tapi malangnya aku dengan dia tak kekal.




so please, kekalkan kebahagiaan kau.




jangan biarkan emosi atasi cinta.




jangan biarkan ego atasi cinta.




dan yang paling penting..


jangan biarkan cinta dia atasi cinta kau pada dia





aku harap satu hari nanti everyday, korang akan masak sama-sama.

everyday, kau akan nampak dia pakai apron, sediakan breakfirst.

everyday, kau akan masakakan untuk dia lepas dia balik kerja.




memasak untuk manusia yang kau sayang, sangat-sangat seronok.




Perfection, Photos


but seriously, you should marry the boy who cooks with your mom for you!







tapi apa pun....


macam mama aku selalu cakap:



"if it is meant to be, it will be"





 ------------------------------------------------------------------------------------------



OH AND. EVERY STORY NEEDS A SONG
INI LAGU AKU UNTUK CERITA KAU.







How cute!








------------------------------------------------------------------------------------------




FEEL FREE UNTUK BERI NASIHAT/PENDAPAT SEIKHLASNYA TO HER LOVE STORY.



dan macam yang aku cakap,


aku buat #CourageConfess ni untuk readers yang baca blog aku, bagi pendapat tentang cerita cinta based on true love story. so guys, please bagi pendapat tentang cerita cinta dia. NO JUDGING.
cuma pendapat ikhlas kau sepanjang kau baca cerita ni.

https://twitter.com/seriamelia













CLICK OLDER POST UNTUK BACA '2' #COURAGECONFESS "curi-curi tenung"














0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...