'4' #CourageConfess (A night at the concert)







"Dia tunggu lebih 3 jam. Tapi dia cuma senyum sambil cakap 'tak apalah, asalkan dapat jumpa you"



(a love story experienced by 'Shanafie')




party♥ | via Facebook




well, here's the story



------------------------------------------------------------------------------------------------






she's the type of girl yang sekali kau pandang..
kau tak akan pandang tempat lain dah.

she is indeed a very beautiful girl.

she got a perfect hair, perfect face and almost a perfect life.



GMo


dia jenis perempuan yang tak perlukan lelaki untuk hidup. well you know, the kind of girl yang semua perempuan nak jadi kawan dia dan yang always letak semua lelaki dalam "friendzone"


she is the popular girl that everyone wants to be with. 

bukan senang nak buat budak perempuan ni jatuh cinta.

tapi lelaki tu, lelaki tu somehow boleh jatuhkan tembok hati dia. dan somehow boleh melangkah lebih dari sekadar "kitorang kawan je lah" 







<3


he is a very nice guy. well you know, wild chicks sometimes attracted to the nice guys.
budak lelaki tu sekolah sukan asrama penuh dekat Pahang. he's aiming to be
a professional footballer. 





plus, sekolah sukan tu ayah dia punya.


how cool is that.


deorang jarang jumpa. lain-lain sekolah, rumah jauh-jauh. kenal pun bila coincidently budak lelaki ni follow budak perempuan ni dekat Twitter. Since that, deorang jumpa depan-depan for quite some times.

so, sehari sebelum budak lelaki tu balik boarding school, that guy suprised her dengan hadiahkan ticket pergi concert favourite band perempuan ni. One Republic! she was so happy. after all, semua perempuan at least once teringin nak pergi concert dengan budak lelaki yang kita suka. 

at first, budak lelaki ni nak datang all the way from his house to her house nak jemput perempuan ni. but then, her friends nak ikut sama. so she ended up pergi sekali dengan her bestfriends. dia suruh budak lelaki tu tunggu dekat Starbucks. From there, pergi sama-sama concert One Republic tu. 

dia tunggu dari pukul 4 petang. 

when suddenly, budak perempuan ni stuck dalam traffic jam. all the way from her house to the Starbucks Cafe. bila dah lepas traffic, kebetulan ada kebakaran. so again, they got stuck in another traffic jam. after finally jalan clear, dia boleh pula pergi sesat!




Traffic Jam


budak lelaki tu tungu


dan tunggu


dan tunggu


sampai pukul 7 malam.


he texted and calls tanya budak perempuan tu dekat mana. he's worried instead of angry. 


memang bukan salah budak perempuan tu, tapi that guy dah tunggu almost 3 jam. so waktu dah sampai tu, dia takut-takut pergi ucap sorry dekat budak lelaki tu.

mana ada lelaki yang nak tunggu perempuan sampai 3 jam. if it's another guy, mesti dah cancel tukar hari lain. but he didn't. dia sabar tunggu budak perempuan tu datang.

they waited too long dekat Starbucks. sampai kawan kawan lelaki tu, snap gambar budak lelaki tu and post dalam instagram, lepastu letak caption:


"he's waiting patiently for his date"


hot guys | Tumblr


she arrived past after 7. 
even lepas tunggu 3 jam, budak lelaki tu cuma senyum and cakap

"tak apalah, asalkan dapat jumpa you"




after that, they went to the concert.




masa dekat concert, dia jaga budak perempuan ni from other guys dekat surrounding walaupun suasana tengah crowded masatu. dia letak tangan atas bahu perempuan tu.


they had fun at the concert.




💕




esoknya, hari terakhir budak lelaki tu sebelum balik asrama.

she insisted nak jumpa budak lelaki ni for the last time sebelum dia pergi boarding school 
for the whole year. 

she asked for her mother's permission. so dia minta abang dia tolong hantarkan. 
but her brother don't want to.




dan sama macam semua adik perempuan yang lain
yang mintak tolong abang dia hantarkan pergi somewhere...
they had this little typical conversation between siblings.



"abang, boleh hantar adik pergi Damansara tak?"

"buat apa? aku ada hal lepasni"

"sebab ada kawan adik nak balik Pahang dah"

"ha, bolehlah, aku hantarkan kejap. tapi nanti aku nak keluar dengan kawan aku. dia buat apa dekat pahang?"

"dia nak main bola dekat sana"

"laa, aku ingatkan dia nak balik asrama"

"haa, memang dia nak masuk asrama pun. setahun dekat situ"

"tengoklah macamana"


she got so excited and get ready. she put on her favourite dress, favourite perfume and favourite watch.

dia tunggu abang dia siap-siap.

but then, abang dia sakit perut pening kepala. 

dan macam typical budak-budak perempuan yang lain.
yang kena cancel plan sebab tak ada siapa hantar..


dia memberontak.
after all, this is the last day before dia dapat jumpa budak lelaki tu lagi.


budak perempuan tu ketuk-ketuk pintu kuat-kuat. tapi abang dia still tak nak hantar.

nak realese tention, budak perempuan ni main PS3 GTA5.



Untitled

she got so pissed and ended up baling controller sampai pecah. 


last-last, her bestfriends tolong hantarkan all the way sampai pergi rumah budak lelaki ni.

they got lost sampai kena U-turn dekat hujung Genting Highland.

dalam 2 jam sesat. 


budak lelaki tu call banyak kali sebab dah nak gerak pergi asrama. 

while waiting, budak lelaki tu pergi The Curve untuk jumpa kawan-kawan lama and say farewell. 

her bestfriends drop budak perempuan ni dekat The Curve.

"ingatkan tak sempat jumpa dia"

as always, berapa lama pun dia tunggu, dia akan sambut budak perempuan tu dengan senyuman.


after that, budak lelaki tu bawak budak perempuan ni jumpa kawan-kawan dia.


Sweetness - Max George - TWfanmily


one thing, bagi boys. bawa awek jumpa kawan-kawan rapat tu macam bawa dia jumpa parents. it's a really big step to their relationship.


after an hour or so. budak lelaki tu bawa budak perempuan tu balik rumah dia. 

she's close to his sister. 

sampai rumah budak lelaki tu, budak perempuan tu teman dia packing barang.

budak lelaki tu pilih baju, budak perempuan tu tolong lipatkan.

they got caught up in the moment.


waktu budak lelaki tu nak pergi, kakak dia tiba-tiba bagi cadangan

"why not you hantarkan dia pergi Pahang? after that nanti driver boleh hantarkan straight balik rumah"


and she did.

first time dia berani pergi negeri lain sorang-sorang.

first time dia buat macamtu sebab lelaki.

dan first time budak lelaki tu buat macamni dekat perempuan.

they had one last dinner together waktu sampai asrama budak lelaki tu.



they hugged for the last time before budak perempuan tu naik kereta. 


Hug♡


budak perempuan tu bagi jam tangan favourite dia dekat budak lelaki tu.


a while ago, budak lelaki tu bagi jacket favourite dia dekat budak perempuan tu.


it's a common thing yang couple jarak jauh biasa buat.


simpan satu benda yang boleh buat kita ingat dekat satu sama lain.


masa dalam kereta, budak perempuan tu buka tingkap lambai tangan.


he almost cried.


she did cried.

Untitled | via Tumblr


that was the last time deorang jumpa after a long while. 









"you will always be my heart forever and always" 



THE END








------------------------------------------------------------------------------------------




seri amelia's words.



i have heard your story.  
thankyou sebab share dengan aku cerita cinta kau.  
by far, kisah kau yang pertama cinta jarak jauh.


bukan senang cinta jarak jauh.


and the fact that you are his first love.


he seems like a nice guy.


a really nice guy.




dia sabar tunggu kau setiap kali kau lambat.

dia tak marah, dia siap senyum lagi.


tak ramai lelaki yang sanggup tunggu perempuan sampai 3 jam.




and you girl



you are a really rare girl.


you play PS3, you got excited over GTA5 and you're fckn perfect.


👌


just try.

try to not be afraid of commitment.




i know it's lonely bila cinta jarak jauh macamni.

but hey, think of the bright side!

after lama tak jumpa, kau akan rindu nak jumpa dia.

so bila sekali jumpa, it will be really really magical.


you're waiting for that day.

Long Distance Relationship Picture by Lama2 - Inspiring Photo

and the fact yang dia lelaki pertama kau tak cuba letak dalam "freindzone"


is a good sign.



mungkin, kau dah sedia nak commit dalam a real relationship.



DECLARATION.


you can call him your boyfriend.

and he can call you his girlfriend.



after all.



act like a couple


tak bermakna couple.







Untitled
























Longdistancerelationship


------------------------------------------------------------------------------------------




FEEL FREE UNTUK BERI NASIHAT/PENDAPAT SEIKHLASNYA TO HER LOVE STORY.



dan macam yang aku cakap,


aku buat #CourageConfess ni untuk readers yang baca blog aku, bagi pendapat tentang cerita cinta based on true love story. so guys, please bagi pendapat tentang cerita cinta dia. NO JUDGING.
cuma pendapat ikhlas kau sepanjang kau baca cerita ni.

https://twitter.com/seriamelia
ask.fm/Seriamelia












DOUBLE CLICK OLDER POST UNTUK BACA '3' #COURAGECONFESS "boys who cooks"














0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...