'2' #CourageConfess (curi-curi tenung)



"betul cukup cinta 'curi-curi' pandang macamni?"


(a love story experienced by 'Zinnirah Zharra')



what I love about him ♥







well, here's the story.



------------------------------------------------------------------------------------








ada budak lelaki baru masuk sekolah.




biasalah, bila ada budak baru masuk sekolah. satu tingkatan nak tahu siapa dia. 


and of course, by the end of the day.



satu sekolah akan kenal dia.










that's the best thing about being a new kid.



Untitled



populariti serta-merta.











dan budak perempuan ni, dia macam orang lain juga pada mulanya. 
cuma nak usha dari jauh. nak tengok muka konon nya. 

Ariana ♥ | via Tumblr





tak ada niat pun nak suka dia.




it's a girl thing.



bila ramai yang kata that new kid handsome,




mesti lah kita nak tengok dengan mata sendiri macamana rupa dia.





and she did.




at first, dia cuma nak curi-curi pandang sekali.



.

but then.




tanpa dia sedar, every single day.



dia akan cari bayang-bayang budak lelaki ni.





dan tanpa dia sedar,



dia dah curi-curi pandang setiap kali ada peluang.





dan bila kantoi ter-tenung


cepat-cepat pandang tempat lain.




bayangkan, tengah tenung dari jauh.

tiba-tiba budak lelaki tu tenung balik.





*THUMP*


*THUMP*


*THUMP*


boleh berhenti jantung berdegup.









cinta pandang pertama?





mungkin.





mungkin tak.






sebab budak perempuan ni, cuma sedar yang dia dah pun jatuh cinta sebulan
lepas setiap hari curi-curi usha budak lelaki ni.





funny huh?




bermula dengan cuba curi-curi pandang untuk sekali.




bertukar jadi "mencari bayang-bayang" berkali-kali.



but that's how love starts.








they were right.




budak lelaki ni memang handsome.




dia pandai.




and plus, dia budak aliran agama!





i mean, berapa banyak lelaki yang handsome, pandai dan kuat agama?





tak banyak.




di jenis lelaki yang limited edition.















dan budak perempuan ni,

pun jenis yang limited edition juga.




berapa ramai perempuan yang cantik, pandai dan kuat agama?




gif lily collins



dah hampir pupus.



sebab dia, dia jenis perempuan yang sekali kita tengok.



kita boleh terfikir,



"lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik"




tak ramai lelaki yang berani tegur perempuan macamni.








tapi itulah,



budak perempuan ni.



dia langsung tak pandai cover bila nak "curi-curi pandang"



dia end up ter- "tenung" everytime cuba usha.


sampai banyak kali kawan-kawan budak lelaki ni ter-perasan.





nak tegur, malu.




bak kata dia,



"never in a million years!"






THE END.





------------------------------------------------------------------------------------------



 seri amelia's words.



i have heard your story. 

thankyou sebab share dengan aku cerita cinta kau. 

by far, kisah kau yang paling selamat, light dan tak complicated.




but i'm not saying that it's easy.



having a secret crush to someone tak pernah senang.



but still,





all you gotta do. 


IS CONFESS.


tapi bila aku tanya kenapa kau tak confess.


jawapan kau tetap sama.


"never in a million years!"





kau rasa, budak lelaki ni tak tahu pun kewujudan kau.

nak kata cinta bertepuk sebelah tangan pun tak boleh.



sebab kau tak tahu perasaan sebenar lelaki tu.





(OᴥO) …………



KAU TAK TAHU.


betul ke kau tak pernah wujud dalam hidup lelaki ni?



betul ke budak lelaki tu tak pernah curi-curi pandang kau?



betul ke budak lelaki ni tak pernah bertegur sebab malu?




DAN KAU TAK AKAN TAHU.



sebab kau tak cuba untuk tahu.





bagi kau, cukuplah sekadar cinta 'curi-curi pandang' macamni.



tapi cuba tanya hati.




betul itu dah cukup?


betul kau tak nak tahu?




Demi <3. Not mine. Credit goes to owner. | via Tumblr



satu hari nanti, 

kalau kau dan dia tak berpeluang langsung untuk tegur.


sampai habis sekolah.













sebab masing-masing fikir benda yang sama.


lily collins gif | Tumblr



"cukuplah cuma curi-curi pandang"





macamana?















dan, cuba tanya semula hati kau.




kau sanggup lepaskan "kemungkinan"

yang mungkin dia pun ada perasaan dekat kau?


One day..

cuma sebab kau tak berani?


atau cuma sebab kau takut nak runtuhkan dinding dalam hati kau?



mungkin, kemungkinan tu tak banyak.



tapi, ada kisah cinta dekat luar sana yang langsung tak ada "kemungkinan" pun



bersyukurlah kau masih ada kemungkinan.



kemungkinan yang kau tak bertepuk sebelah tangan.


kemungkinan yang dia sebenarnya dah lama 'curi-curi' pandang kau juga.
Maybe
kemungkinan yang dia pun suka kau juga.

kemungkinan yang kau akan bahagia kalau kau mulakan langkah pertama.






ambil kemungkinan yang sedikit ni.




jadikan kekuatan untuk mulakan langkah.


Maybe



goodluck.



i wish you all the best.



don't worry,



"perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik"



and you.




you are a good girl.



and he.


he is a good boy.



see, itu salah satu kemungkinan juga.



JUST SEBAB CERITA KAU BELUM ADA HAPPY ENDING. TAK BERMAKNA ITU BUKAN KISAH CINTA. IT IS STILL YOUR LOVE STORY.










macam mama aku selalu cakap:



"if it is meant to be, it will be"





 ------------------------------------------------------------------------------------------



OH AND. EVERY STORY NEEDS A SONG
INI LAGU AKU UNTUK CERITA KAU.









------------------------------------------------------------------------------------------




FEEL FREE UNTUK BERI NASIHAT/PENDAPAT SEIKHLASNYA TO HER LOVE STORY.



dan macam yang aku cakap,


aku buat #CourageConfess ni untuk readers yang baca blog aku, bagi pendapat tentang cerita cinta based on true love story. so guys, please bagi pendapat tentang cerita cinta dia. NO JUDGING.
cuma pendapat ikhlas kau sepanjang kau baca cerita ni.

https://twitter.com/seriamelia













CLICK OLDER POST UNTUK BACA '1' #COURAGECONFESS "cinta antara dua dunia"



0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...