comel bila lelaki risau

♥
idk why but for me, lelaki paling comel masa dia tengah risau about his girl. dia akan buat apa je untuk pastikan kau selamat. deorang akan temankan kau jalan kaki even masa siang, inikan pula waktu malam. deorang rela skip semua planning just untuk temankan kau pergi somewhere. deorang akan suruh kau inform bila dah sampai rumah, or bila sampai the places yang kau nak pergi. dia akan tanya dengan siapa kau keluar, siapa yang hantar, siapa yang teman. mungkin bagi orang lain, benda tu nampak macam mengongkong. mungkin benda tu nampak macam jealous. but as for me, itu bukan cemburu. that's how guys show their love towards their girls. sometimes bila dia tak bagi kau keluar dengan lelaki lain eventho it's crystal clear itu cuma kawan, bukannya sebab dia jealous. tapi sebab dia tak percayakan lelaki tu untuk jaga kau. a friend of mine once said

"boys will always be boys. tak kira lah kawan ke atau rapat macamana pun atau percaya macamana pun, ada kemungkinan yang dia boleh buat benda tak elok dekat you. i'm not saying i don't trust you. it's the other guys yang i tak percaya"




Untitled
you see, the first time aku tengok dia marah; bila masa lintas jalan, dia perasan aku tak toleh kiri kanan. and he got real mad. not the typical "lintas jalan elok-elok" but instead, he text me a long message on how i should pay attention bila melintas, on how i should take care of my self, jangan jalan sorang-sorang, jangan pergi mana-mana alone and how i should be careful as a girl.

i have this one bad habit, bila aku stress atau tengah sedih atau emosi tak stabil. tanpa fikir apa-apa aku akan keluar rumah and take a walk. listen to music sambil jalan tanpa arah tuju. walaupun it's 3AM. i simply need to breath. ever since then, setiap kali aku tengah sedih dia akan pujuk aku right away sebab taknak aku merayau. that's what i love about him, even bila turn dia untuk marah. giliran dia untuk dipujuk. dia still akan fikir tentang aku.

dan aku paling tak suka susahkan orang when it comes to going somewhere. mungkin sebab dah terbiasa, sebelum dia datang aku suka pergi mana-mana sorang-sorang. bukannya sebab aku suka alone or what, cuma aku tak boleh orang tu temankan aku untuk kepentingan aku bukan sebab dia yang nak. and if i really want to go somewhere, bahaya macamana pun aku akan tetap pergi sorang-sorang. naik train, naik teksi, naik basikal or even jalan kaki. asides from my family, i don't know how nak call my friends or my boyfriend to pick me up or send me anywhere.aku benci the thought of "bergantung" dekat seseorang. sebab pada aku, once aku dah belajar bergantung pada dia.. dan sekali dia pergi. hidup aku akan hilang arah tanpa dia. to play it safe, aku rela bergantung pada diri sendiri.

tapi lepas dia datang, he didn't even allow me nak pergi kedai sorang-sorang. if i want to buy something or go somewhere, dia rela drop off semua benda yang dia tengah buat semata-mata taknak aku pergi sorang-sorang. he knows macamana degilnya aku kalau bab bab tu, but slowly dia ajar aku untuk bergantung pada dia. i'm afraid, i really do. but i can't lie, it's nice bila tahu kita boleh bergantung dekat seseorang kalau jadi apa-apa. it's nice to know that someone is worry about you.


Titanic
anyway, my point is. it's cute when guys get worried about their girl. aku paling suka bila dengar dia membebel marah bila risau. honestly, saat tu lah aku rasa paling disayangi. sometimes, dia tak perlu always cakap "i love you" untuk tahu dia sayangkan kau. pay attention to the words


"sayang, pakai seatbelt!"

"awak,pakai helmet betul betul please.tudung rosak tak apa,asalkan selamat"

"are you home yet?"
"i'm worried about you"

"i know awak tengah marah. but please don't go anywhere"

"sayang, where are youuuuu"


"yes i am angry right now. but please, take care of yourself sayang"

"mana awak ni, kenapa tak balik lagi"

"lintas jalan pandang kiri kanan lah!"

"be a good girl and stay home!"

"jangan careless sangat"

"nanti dah sampai jangan merayap mana-mana"

 "don't go anywhere tanpa pengetahuan saya. or else saya akan cari awak sampai jumpa"

"saya marah sebab risau"





... | via Tumblr

"saya risau sebab sayang"



and one of my favourite is

"sayang where are you? stay there. saya datang"









0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...