i'm not easy to love

Untitled
 
bukan senang untuk sayangkan aku. inikan pula lagi cinta. somedays aku akan sentiasa bagi ayat-ayat manis yang buat hati kau cair bila dengar. i will shower you with gentle smiles and make you feel loved. aku akan manja dengan kau sampai kau rasa rimas. i will smile and laugh dan buat kau lupa semua masalah kau.


tapi ada kalanya, emosi aku boleh berubah ikut suka jiwa dia. semua benda boleh buat aku insecure. otak aku akan fikir semua negative sides out of all positive things yang aku sepatutnya fikir. sometimes, i will feel all emotions at once. and sometimes, aku akan hilang hati heartless for nothing.


AD ASTRA PER ASPERA | via Tumblr

other days bila aku sepatutnya menangis, bila aku sepatutnya happy, bila aku sepatutnya gelak; aku tak. aku pendam semua perasaan tu. sampai satu masa, tiba-tiba aku akan gelak sampai hilang suara. tiba-tiba aku akan menangis pasal benda paling bodoh sekali. tiba-tiba aku akan sentap pasal benda yang kau buat tanpa sengaja. tiba-tiba aku akan marah pasal benda yang sepatutnya kau yang marah. tiba-tiba aku akan sedih pasal benda yang jadi bertahun lepas. i'm so sorry kalau semua emosi yang muncul tiba-tiba tu datang masa wrong timing atau datang masa kita sepatutnya happy atau datang masa tak ada benda pun jadi.

I love you
i'm a broken light switch. emosi aku boleh on off tanpa ada orang petik. i wake up each morning and wonder, emosi mana yang akan mempengaruhi aku sepanjang haritu. see, aku sendiri tak boleh jangka apa aku akan rasa so that's okay. aku boleh faham kalau sometimes kau confuse of "kenapa aku macamtu?" but please, jangan pernah rasa serbasalah. kadang-kadang it's not your fault. bukan salah awak langsung. fikiran saya, fikiran saya yang salah sebab insecure, sebab fikir negative. i'm sorry but i can't change that.

i'm not easy to love. tapi apa yang kau kena faham, macamana turun naiknya emosi aku. i will always love you with all my heart. i might say i hate you or leave me alone tapi tak pernah sesaat pun i want to be apart from you.

i will love you in the morning. aku akan sayang kau bila aku menangis. aku akan sayang kau bila aku marah. aku akan sayang kau bila aku degil. aku akan sayang kau bila aku keras kepala. aku akan tetap sayang kau walaupun bila aku dah tak sayang diri aku sendiri. i will love you. i will always love you. sikit pun tak kurang, so please don't un-love me.



Untitled 
 
aku tahu kalau aku macamni, akan ada satu saat nanti kau akan rasa nak give up dengan aku. but i'm asking you, please don't. you see, kau satu-satunya manusia yang mampu tak emosi bila aku emosi. bila aku fikir negative, kau akan tukarkan mindset aku jadi positive dan paling penting, saat aku rasa tak mampu nak sayang diri sendiri... kau buat aku rasa sangat sangat disayangi dan dihargai and i couldn't ask for anything more.

It's Okay Now, I'm Here With YOU♥ 
 
i'm not easy to love but i promise you to put up a fight. dan aku akan tetap cintakan kau walau apa jenis emosi yang aku akan alami haritu. so please, don't ever get tired of me sayang. thankyou, sebab setiap kali emosi aku tak stabil and there are times bila aku rasa down dan tak mampu nak sayang diri sendiri. saat aku rasa macam nak hilang dari dunia ni, kau sentiasa ada untuk aku. you will send me long text message tentang kenapa kau sayang aku and why i should love my self. paling tak boleh lupa, a simple text

"sayang, i'm in front of your house. please keluar. i need to see you now"


you will say everything that i need to hear. and you will do anything so that aku tak rasa useless macamtu lagi. man. i really love you.



i'm not easy to love. but you still love me anyways. thankyou for staying sayang










0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...