note to all boyfriend part 1


Couple | via Tumblr

kalau kau betul-betul cintakan dia, kau tak boleh pentingkan diri. relationship kena adil, apa kau buat dia boleh buat. apa kau rasa taknak dia buat, kau pun jangan buat. simple as that. dengar apa dia nak cerita, faham masalah dia even sometimes tak ada kena mengena dengan kau. well, kalau ada kena mengena dengan kau dia tak akan cerita dekat kau. take time kenal dia, perasan apa dia suka & apa dia tak suka without tanya direct. she's your girl, so kau kena lah tahu apa dia rasa sebenarnya even kalau dia tipu kata tak ada apa apa. jujur dengan dia setiap masa, even if it hurts. it's much better daripada kau tipu dia untuk kononnya nak jaga perasaan dia sedangkan kau sebenarnya nak selamatkan diri kau sendiri. kau kena tahu yang all woman are detective, cepat atau lambat kitorang akan tahu kebenaran jugak. so yeah, lebih baik dengar benda tu dari mulut kau sendiri. buang ego kau jauh-jauh, turun kan serendah yang mungkin. utamakan hati dia daripada hati kau, perasaan dia daripada perasaan kau dan diri dia daripada diri kau & tell her how much you love her dan betapa bermaknanya dia dalam hidup kau. hantar text karangan 360pp tentang apa kau rasa sebab kami perempuan, akan melting habis bila guys describe apa deorang rasa in details. goes out of your way untuk cairkan hati dia lepas dah dapat dia. bukannya buat semua tu masa nak tackle dia je. just sebab dia dah jadi milik kau, tak bermakna kau tak perlu berusaha untuk buat dia stay. buktikan yang kau sayang dia & jaga hati dia sebaik mungkin sebab one day nanti kau sendiri akan berharap yang kau sempat buat semua tu bila dia finally decided untuk pergi.






0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...