note to all boyfriend part3




.

kau sebagai lelaki, tugas kau untuk jaga hati dia, lindung diri dia. tapi apa guna kau protect dia dari orang lain kalau in the end kau sendiri yang luka kan dia? kadang-kadang dia buat salah. memang. tapi kalau salah kau dia boleh maafkan, kurang kau dia boleh terima. kenapa salah kurang dia kau tak boleh accept? kami perempuan akan ingat semua janji-janji manis kau. walaupun ikut logic akal benda tu besar kemungkinan mustahil untuk berlaku. contoh macam "i want to be with you sampai bila-bila" like seriously? forever is such a long time. tapi kalau dah nama hati perempuan, mesti ada selit sikit harapan atas benda-benda mustahil macamni. sebab apa? sebab benda tu kau cakap dari mulut kau sendiri. see! kitorang jenis yang ingat semuanya. jenis yang perasan benda-benda kecil. apa yang kau selalu cakap, selalu buat dulu masa first-first kenal tapi sekarang dah tak cakap tak buat. kitorang perasan semua tu.





Résultats Google Recherche d'images correspondant à http://ageheureux.a.g.pic.centerblog.net/3169542665_1_3_4hWt5WU0.gif
so please, jaga percakapan jaga perbuatan. little things hurt the most. kadang-kadang bila kau tipu dia, dia tahu. tapi dia buat bodoh je. sebab apa? sebab dia taknak bergaduh. and sometimes even dah kantoi kau tipu dia, jauh dalam hati dia tetap percayakan kau sedangkan hati dia dah retak seribu. dia sorok perasaan dia sebab taknak kau rasa serbasalah. sebab taknak kau fikir dia jenis yang cepat emosi. dia selalu cakap "tak ada apa-apa" sebab taknak kau bosan dia asyik merajuk, asyik sentap. kau jangan lah jadi bendul pergi percaya. perempuan ni pelik sikit. apa kitorang kata taknak tu sebenarnya kitorang nak. kitorang nak kau percaya kitorang tapi kitorang nak kau sedar bila kitorang tipu. faham tak? i know it's complicated but if she's your girl, kau sendiri akan tahu.


NEVER LEAVE ME | via Tumblr



kadang-kadang bila dia dah tak tahan sangat, dia akan retweet benda-benda yang ada kena mengena dengan apa dia rasa. berharap kau perasan semua tu and ask her "sayang kenapa ni? bagitahu cepat" without dia bagitahu direct. berharap kau paksa dia bagitahu even bila dia cakap tak ada apa-apa. she needs you to know kau akan sentiasa ada dengan dia. secure her insecurities. 












0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...