once again?

好き -- TOPIT.ME 收录优美图片
jatuh cinta sekali lagi lepas hati dihancurkan memang susah. lagi payah bila dengan orang yang sama. saat kau rasa macam kau dah boleh control dunia kau. kau dah boleh get over you own emotions dan bila kau rasa macam kau dah boleh kawal apa hati kau nak rasa tiba-tiba dia datan
g balik dan semua benda tu hilang. kau mula rasa everything's gonna be okay once again. so it's okay untuk percaya dia semula. it's okay untuk buka hati kau semula. it's okay untuk pick up dari apa yang kau dengan dia stop dulu. tapi tiba-tiba, even the smallest thing boleh buat semua rasa "selamat" tu hilang. kau akan hidup dengan insecure gila. setiap saat kau akan rasa takut. benda kecik pun boleh buat kau rasa dia akan pergi bila-bila masa dia suka. kau akan overthinking setiap perkataan, jokes ataupun perbuatan dia. apa yang dulu dah cukup baik bagi kau, sekarang rasa macam dah tak boleh. in the end, every small things boleh buat bergaduh. and when finally dia pergi, hati kau akan rasa "aku dah agak" and got hurt once again. 
untitled

thats the thing tau sebenarnya. sekali hati kita pernah dihancurkan oleh seseorang tu, kita akan tanpa sedar buat preparation untuk rasa benda tu sekali lagi. eventho sebenarnya if betul pun akan jadi, kelaut semua preparation tu. kau mula acah macam kau boleh jaga diri sendiri. kau tak perlukan dia untuk jadi pelindung kau. tapi, saat dia hantar "goodnight dear" "morning sunshine" or simply "awak dah sampai rumah belum ni? risau" "jangan tidur lewat sangat okay? nanti esok pening kepala" kau mula rasa selesa bila dilindung. sedikit demi sedikit, kau mula bergantung semula pada dia. kau mula rasa tak kena bila tak ada orang tanya "how's your day?" ataupun dah tak ada siapa kisah kau selamat sampai rumah atau tak. that's the thing tau, lepaskan dia bukan bermakna hanya lepaskan cinta. tapi lepaskan pelindung kau. cuma bila kau hilang pelindung kau, dunia kau sekali akan hilang. that's the perk of having a guardian angel. bila dia hilang --kau lupa macamana nak jaga diri kau sendiri. cuma satu benda kau perlu ingat. sometimes, orang yang lindung kita tu sebenarnya ialah orang yang kita sepatutnya lindung diri kita dari dia. 

(27) Tumblr THIS IS SO CUTE! | shojo couple

walaupun dunia kita dan dia sebenarnya jauh beza. tapi bila kita dah cukup lama dengan dia, sedar tak sedar kita akan sama-sama cipta satu dunia baru. dunia yang kau dengan dia sama-sama boleh masuk. what i mean is, dalam dunia kau sekarang; rutin harian kau mesti ada dia. apa kau nak buat lepas balik sekolah, minggu depan mana kau nak pergi. mana kau nak tuju bila sneak out or even midnight call before tidur. semu
a mesti berkaitan dengan dia. sebabtu bila dia blah, kau macam dah tak tahu nak buat apa. tunggang langgang semua rutin harian kau. you'll get lost for a while nak bina semula dunia tanpa dia. dan bila dia muncul semula ---everything seems back to normal. sebenarnya itu apa yang buat kau berat hati nak tinggalkan. it's not just leaving him. it's leaving your world. and believe me, bina dunia baru sangat memenatkan.






Tumblr

memang aku takut. it's a scary thing untuk jatuh cinta semula dengan orang yang sama.kau gila nak rasa balik sakit bila heartbroken? it hurts like hell and i don't wanna feel hell anymore. it's a scary thing to feel. bina semula kepercayaan ialah satu benda yang sangat memenatkan. for both of us. penat untuk aku ajar diri aku untuk terima risiko of getting hurt once again. dan penat untuk dia tunjuk segala effort tapi boleh hancur sekelip mata bila muncul benda-benda kecik. every single second i thought, is it worth it? but that's the thing. hilang dia sebab takut untuk sakit sekali lagi lebih teruk dari give him another chance. mungkin, peluang kalini tak akan disia-siakan. siapa tahu? walaupun itu yang aku ucap pada diri sendiri every single time he broke my heart.





0 comments:

Post a Comment

seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...