note to all boyfriend part 2



Untitled

memang dah dicipita perempuan ni lagi lemah dari lelaki. kau nak dia, kau yang pilih dia so kau kenalah faham dia sikit. faham perangai dia bila dia nak manja-manja. faham perangai dia bila dia penat. faham perangai dia bila dia merajuk. lagi-lagi emosi dia yang tak stabil bila dia tengah period. jujur lah, kami bila tengah datang bulan tu emosi puting beliung. cakap main lepas. kau jangan lah nak merajuk nak sakit hati ke apa sepanjang minggu tu. kalau boleh bila dia cakap lepas macamtu kau tak payah peduli.



cute couple gif | via Tumblr
paling penting kau kena faham bendul dia. haha kami perempuan ada yang jenis lambat pickup & sometimes terlalu cepat pickup sampai tersalah faham. so aku cadangkan kau terus direct apa kau nak cakap dengan dia. one thing bout us, kami suka sangat bagi double meaning dekat lelaki tapi bila turn korang nak double meaning kitorang macam "haaaaaaa?" sometimes tu faham je sebenarnya. but oh well kitorang tetap nak dengar benda tu straight to the point tak ada tapis-tapis. gentleman are charming to the max. perempuan memang susah nak difahami. but hey, if she's not complicated then she won't be amazing right? tunjuk dia depan kawan-kawan kau. sebenarnya kami tak halang pun korang nak berkawan dengan perempuan ke apa kan, bukannya tak boleh bertegur langsung. tapi kau sendiri pandai-pandai lah jaga batas kau. jaga manja kau. kalau perempuan tu nak menggedik dengan kau, jangan kau pergi layan. lepastu bila kitorang dah sakit hati, alasan kau "dia yang mula dulu" apa kau ingat kalau kau tak bagi respond perempuan tu nak syok sendiri? dah kata girlfriend, mestilah layanan berbeza dengan kawan-kawan perempuan yang lain kan. kalau semua kau nak layan sama rata campak tepi lah gelaran girlfriend tu.



Middle Earth | via Tumblr
puji dia cantik, comel walaupun dia mesti akan kata "mana ada buta ke" tapi sebenarnya dalam hati gila bahagia bila pakwe sendiri puji macamtu. mana tak nya, kau ingat tak penat ke dia nak bersiap depan cermin setiap kali nak keluar date dengan kau? dan kau pun kena lah pandai ambil hati dia. i mean even bila korang terjumpa secara tiba-tiba tanpa dia sempat bersiap ke apa, kau puji dia jugak. tell her she's beautiful walaupun dia masatu tengah sakai yang amat. be proud to have her as your girlfriend. jangan puji perempuan lain dekat dia even sometimes dia sengaja nak uji kau. i mean dia sendiri tanya "cantik tak perempuan tu?" kau wajib geleng cakap tidak dan kata dia lagi cantik. even terang-terang perempuan tu cutting model rupa memang cantik nak mampus. tapi depan dia kau perlu deny benda tu. kami perempuan paling cepat nak insecure sebab takut ada perempuan lain yang dapat tarik perhatian kau lebih dari dia. dia akan rasa tak cukup cantik untuk kau & jangan terkejut kalau dia tukar the way she dressed. sebab tu orang kata perempuan bila tengah jatuh cinta, akan jadi lebih cantik dari sebelumnya. sebab dia akan pastikan dia doll up setiap masa supaya mata kau tertumpu pada dia je. dan masatu kau kena jaga dia betul-betul sebab mata lelaki lain pulak yang akan tertumpu pada dia.



Crazy Stupid Love
tak kira ke dekat laman sosial ke, dekat public ke, depan kawan-kawan kau ke. treat her as if she's a princess. take as many cute pictures you can with her and post it dekat your insta or twitter with cute captions so that dia tak fikir kau malu nak tunjuk dia dekat kawan-kawan kau. kalau dia tengah insecure dengan kawan-kawan perempuan kau yang lawa-lawa tu masatu lah kau kena lebihkan manja kau, lebihkan sweet kau. buat kawan-kawan perempuan dia jealous sebab dilayan macamtu oleh boyfriend sendiri. sebenarnya perempuan paling bangga bila kawan-kawan perempuan dia or perempuan-perempuan yang dia insecure cakap "untungnyaaa kau! boyfriend kau buat macamtu macamni" itu baru gentleman bro. i promise you she'll love you even more & dia akan buat benda yang sama dekat kau.












note to all boyfriend part 1


Couple | via Tumblr

kalau kau betul-betul cintakan dia, kau tak boleh pentingkan diri. relationship kena adil, apa kau buat dia boleh buat. apa kau rasa taknak dia buat, kau pun jangan buat. simple as that. dengar apa dia nak cerita, faham masalah dia even sometimes tak ada kena mengena dengan kau. well, kalau ada kena mengena dengan kau dia tak akan cerita dekat kau. take time kenal dia, perasan apa dia suka & apa dia tak suka without tanya direct. she's your girl, so kau kena lah tahu apa dia rasa sebenarnya even kalau dia tipu kata tak ada apa apa. jujur dengan dia setiap masa, even if it hurts. it's much better daripada kau tipu dia untuk kononnya nak jaga perasaan dia sedangkan kau sebenarnya nak selamatkan diri kau sendiri. kau kena tahu yang all woman are detective, cepat atau lambat kitorang akan tahu kebenaran jugak. so yeah, lebih baik dengar benda tu dari mulut kau sendiri. buang ego kau jauh-jauh, turun kan serendah yang mungkin. utamakan hati dia daripada hati kau, perasaan dia daripada perasaan kau dan diri dia daripada diri kau & tell her how much you love her dan betapa bermaknanya dia dalam hidup kau. hantar text karangan 360pp tentang apa kau rasa sebab kami perempuan, akan melting habis bila guys describe apa deorang rasa in details. goes out of your way untuk cairkan hati dia lepas dah dapat dia. bukannya buat semua tu masa nak tackle dia je. just sebab dia dah jadi milik kau, tak bermakna kau tak perlu berusaha untuk buat dia stay. buktikan yang kau sayang dia & jaga hati dia sebaik mungkin sebab one day nanti kau sendiri akan berharap yang kau sempat buat semua tu bila dia finally decided untuk pergi.






seriamelia. Powered by Blogger.

Featured Post

Do you know how can i tell when you are sad?

"Do you know how can i tell when you are sad?" How? Did you know when you are sad, you tend to smile smile a lot mo...